• Головна
  • Чи готуватимуть лозівським школярам страви за меню кухаря Клопотенка
14:03, 18 лютого 2021 р.

Чи готуватимуть лозівським школярам страви за меню кухаря Клопотенка

Чи готуватимуть лозівським школярам страви за меню кухаря Клопотенка

Лозівські шкільні кухарі спробували приготувати кілька страв за рецептами кухаря Євгена Клопотенка. Нові страви намагалися ввести у меню у Лозівського ліцею № 3 та Орільського ліцею. Що з цього вийшло та чи сподобалися нові страви дітям, ми розпитали у начальниці Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міськради Вікторії Урванцевої.

Страви за «меню Клопотенка» спробували додати у шкільне меню Лозівського ліцею № 3 та Орільського ліцею. Кухарі готували картопляне пюре з буряковим соком та кілька супів. До таких страв учні не звикли, їли їх не охоче, тому додавати їх до шкільного меню поки не планують.

«Кухарі спробували готувати декілька страв за його (Євгена Клопотенка – ред.) рецептами. Наприклад, товчена картопля з буряковим соком через 10 хвилин стає незрозумілого кольору, діти її не їдять. Готували декілька супів, але до таких рецептів наші діти не звикли. Їжу доводилось викидати у відходи», — розповіла начальник Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міськради Вікторія Урванцева.

Чи готуватимуть лозівським школярам страви за меню кухаря Клопотенка, фото-1

У рецептурі страв нового шкільного меню Клопотенка, також багато спецій та оцту. Їх не рекомендують давати дітям у шкільних їдальнях, додала керівниця.

У МОЗ очікують, що новий порядок організації харчування у школах введуть з 1 вересня 2021 року, повідомляють на сайті Суспільного.

Нагадаємо, з 1 січня У їдальнях лозівських шкіл заборонили годувати дітей ковбасою та цукерками.

Читайте також: У Лозівських дитсадках та школах подорожчає харчування

Коли лозівські школярі здаватимуть ЗНО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#їжа #меню клопотенка #школа #харчування
Високі оцінки користувачів за Достоверность
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...